Over Laurens

Laurens van Wouwe (Amsterdam, 1978) is journalist voor radio, geschreven pers en digitale media.

Vanuit Utrecht maak ik verhalen in het hele land, hoewel ze iets vaker uit de omgeving Rotterdam komen. Daar werk ik  regelmatig in opdracht van RTV Rijnmond. Eerder schreef ik enige tijd voor AD/Utrechts Nieuwsblad en tekende ik enkele verhalen op voor AD/Amersfoortse Courant.

Van vele markten…
Ik vind veel leuk, interessant en / of uitdagend en ben dus van allerlei markten thuis. Zowel in vorm als in inhoud zoek ik graag de breedte. Hieronder een overzicht van mijn ervaring:

 • Radio
  Nieuws- en sfeerreportages hard nieuws, achtergrond en cultuur;
  Live-verslaggeving evenementen, hard nieuws en talk-radio;
  Documentaires (ik hoor graag uw verhalen!) Nominatie NTR Radioprijs 2011;
 • Print
  Nieuws- en sfeerreportages
  hard nieuws, achtergrond en cultuur;
  Bedrijfsjournalistiek van persoonlijk verhaal tot spreads over beleidskeuzes.

 • Online media
  Contentmanagement
   webredactie, sitestructuur, grafisch- en interactiondesign.

Achtergrond
Ik woon alweer sinds 1996 in Utrecht, waar ik toen begon aan de bachelor Communicatiesystemen. Deze rondde ik in 2000 af, om daarna opeenvolgend in de IT (adviseur digitale content) en als docent in het hoger onderwijs te werken (Hogeschool Utrecht). Hierna werkte ik onder andere een half jaar als vrijwilliger in Nepal en sinds 2007 werk ik als adviseur interne communicatie bij de Nederlandse Zorgautoriteit. De afgelopen jaren behaalde ik de bachelor journalistiek (deeltijd, in Tilburg) en begon ik mijn praktijk als freelance journalist. Uitgebreid online CV op: