Een uur Rob Kooij

Voor Radio Rijnmond had ik onlangs een fijn en interessant gesprek met Rob Kooij. De geboren Schiedammer is directeur van zijn eigen Rotterdamse koffiebedrijf Santas, heeft een tweede huis in Tanzania en beschermt honderden Afrikaanse bomen door ze op te kopen. Een man dus met bijzondere ideeën en ontzettend veel energie.

Santas-directeur Rob Kooij

Redelijk geslaagd
Tijdens het interview vertelde hij hoe hij alles moest opgeven voor zijn droom en zelfs tot zes keer toe overwoog te stoppen. Zelf noemt hij zichzelf “iemand met mavo” die “redelijk geslaagd is”. Hij leerde in de tussentijd wel even swahili, bouwde zelf een huis in Afrika en dwong zichzelf om de literatuur van Cees Nooteboom te begrijpen.

Doorzettingsvermogen
Wat houdt hem op de been? Het blijkt een energieke mix van grenzeloos enthousiasme en pure wil om te slagen. “Ik ben een veelvraat, ik leid aan obesitas wat leven betreft,” zegt Kooij. Het komt ook naar voren in zijn avonturen in Afrika. “Ik wilde iets voor mezelf bewijzen. Nog één keer op een nieuw continent in een andere taal, zonder gespreid bedje, kijken of ik opnieuw kon beginnen.”

Meer horen? Luister zelf!


Gebruikers van een iPad/iPhone (zonder Flash) kunnen de uitzending met Rob Kooij downloaden.


Geef een antwoord