Genomineerd!

Het is gelukt! Mijn documentaire “Liefde langs de Europaroute” is genomineerd voor de NTR Radioprijs. De documentaire wordt daarom in zijn geheel uitgezonden op Radio 1, en wel op zondag 7 augustus vanaf 21 uur.

Mijn documentaire is genomineerd in de categorie ‘Nieuws’, samen met werk van drie andere radiomakers. Beschrijving van mijn documentaire op de site van de NTR:

Wat doe je als je geliefde niet in Europa is geboren en je smoorverliefd op hem wordt, terwijl hij elk moment het land uitgezet kan worden? Dan vlucht je samen de grens over, voor de Europaroute. Jaarlijks doen ruim 100 stellen het: ze gebruiken het Europees recht om strengere Nederlandse regels te omzeilen. Maar dan moet je wel eerst minstens een half jaar over de grens, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. In deze docu het verhaal van Joline en Rekkaud, hun advocaat en een reactie van de politiek.

Ik vind de nominatie op zich al helemaal fantastisch, maar ik maak dus ook nog kans op die prijs (!)  Naar wie de prijs gaat, dat is afwachten: op zaterdag drie september maakt de NTR de winnaars bekend in een live uitzending van 16.00-16.30 uur, live op Radio 1 in AVRO’s Opium Radio.

Zelf luisteren?
De NTR zendt de documentaire dus in augustus uit op Radio 1, maar je kunt hem nu ook al beluisteren op de website van de NTR Radioprijs. Daar vind je ook het werk van de andere genomineerden.

EDIT: En ondertussen kan je ‘m ook hier horen:

Gebruikers met een iPad of iPhone (zonder Flash) kunnen de documentaire ‘Liefde langs de Europaroute’ downloaden.

Geef een antwoord