Een uur Rob Kooij

Voor Radio Rijnmond had ik onlangs een fijn en interessant gesprek met Rob Kooij. De geboren Schiedammer is directeur van zijn eigen Rotterdamse koffiebedrijf Santas, heeft een tweede huis in Tanzania en beschermt honderden Afrikaanse bomen door ze op te kopen. Een man dus met bijzondere ideeën en ontzettend veel energie.

Santas-directeur Rob Kooij

Redelijk geslaagd
Tijdens het interview vertelde hij hoe hij alles moest opgeven voor zijn droom en zelfs tot zes keer toe overwoog te stoppen. Zelf noemt hij zichzelf “iemand met mavo” die “redelijk geslaagd is”. Hij leerde in de tussentijd wel even swahili, bouwde zelf een huis in Afrika en dwong zichzelf om de literatuur van Cees Nooteboom te begrijpen.

Doorzettingsvermogen
Wat houdt hem op de been? Het blijkt een energieke mix van grenzeloos enthousiasme en pure wil om te slagen. “Ik ben een veelvraat, ik leid aan obesitas wat leven betreft,” zegt Kooij. Het komt ook naar voren in zijn avonturen in Afrika. “Ik wilde iets voor mezelf bewijzen. Nog één keer op een nieuw continent in een andere taal, zonder gespreid bedje, kijken of ik opnieuw kon beginnen.”

Meer horen? Luister zelf!


Gebruikers van een iPad/iPhone (zonder Flash) kunnen de uitzending met Rob Kooij downloaden.


Een gedachte over “Een uur Rob Kooij

  1. Wat een indrukwekkende man. Dit kan zo in Casaluna. Alhoewel de eerlijkheid gebiedt dat ik zijn verhaal boeiender vind dan sommige muziek :)
    Mooi om te horen dat er research is verricht, een voorgesprek, waardoor het gesprek een mooie regisseur heeft en vaart krijgt. Nadeel is wellicht dat de interviewer -terecht- bewondering heeft gekregen voor zijn gast. Een enkele confronterende vraag kan de gast en de luisteraar ook eens laten opveren. Beschrijf iets eerder die hal. Ik hoor de ruimte in het begin maar ik zie nog weinig.
    De man heeft het after all niet slecht getroffen met zijn instelling en zijn doorzettingsvermogen en zijn huis aan de oceaan en…met zo’n interviewer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul het ontbrekende cijfer in bij de volgende berekening: *